Mag ik informatie over zieke leerkrachten delen met ouders?

Een werkgever heeft geen grondslag om gegevens omtrent de reden van een ziekmelding te verwerken. Je hoeft daar als werkgever dus ook niet naar te vragen.

Geeft een medewerker zelf vrijwillig aan dat deze positief getest is voor corona? Leg deze informatie dan niet vast. Ga ook niet op eigen houtje leerlingen, ouders en collega’s informeren over de zieke medewerker en/of testresultaten. Dit is namelijk privé-informatie. Gezondheidsgegevens zijn bijzondere persoonsgegevens.

Natuurlijk moet er wel actie ondernomen worden, dit ligt echter bij de GGD. De GGD zal een protocol nalopen, bron- en contactonderzoek uitvoeren en de contacten zelf benaderen. Heb je vragen over de rol van de school in dit bron- en contactonderzoek? Benader dan de regionale GGD.

Lees ook eens

Mag je de lichaamstemperatuur van een kind meten?

Zolang je niks registreert mag de temperatuur van een kind worden gemeten. Doe dit verder uit het zicht van andere kinderen en hooguit met een oor thermometer. De school heeft hiervoor een gerechtvaardigd belang, omdat de school ook de verantwoordelijkheid heeft voor...

Mag je een werkgeversverklaring vragen voor de noodopvang?

Mag je aan ouders om een werkgeversverklaring vragen bij een vermoeden van misbruik van de regeling voor noodopvang bij cruciale beroepen? Tijdens een lockdown kan een maatregel zijn dat het onderwijs alleen middels afstandsonderwijs wordt gegeven. Kinderen met ouders...

Abonneren
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments