Wat moet ik doen als mijn leverancier wil afwijken van de model verwerkersovereenkomst?

Het uitgangspunt van het privacyconvenant is dat zowel leveranciers als onderwijsinstellingen zich aan het model houden. Het model is een getoetste overeenkomst waar veel juristen naar gekeken hebben en het biedt voor alle partijen een goed kader voor het regelen van de privacy gerelateerde verantwoordelijkheden. Het hanteren van hetzelfde model scheelt veel werk. Toch is het soms nodig om van het model af te wijken. Beide partijen, zowel het schoolbestuur als de leverancier, mogen aanpassingen aan de model verwerkersovereenkomst maken. De partijen moeten een heldere uitleg en duidelijke onderbouwing opnemen in een extra bijlage bij de verwerkersovereenkomst om de afspraken goed vast te leggen.

Kennisnet adviseert om zoveel mogelijk de model verwerkersovereenkomst aan te houden als het gaat om IBP-gerelateerde afspraken. Aanvullende afspraken die niet (alleen) IBP-gerelateerd kun je beter opnemen in andere overeenkomsten. Indien je twijfelt aan de inhoud van de voorgelegde verwerkersovereenkomst, kun je deze het beste voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat.

Privacy op School kan u helpen met het beoordelen van verwerkingsovereenkomsten.

(Bron: Kennisnet, 2019)

Lees ook eens

Mogen we video oplossingen gebruiken voor een zieke leerling?

Onder omstandigheden en voorwaarden kan dat prima. Zolang enkel de docent in beeld is, zal de privacy geen probleem zijn, er vanuit gaande dat natuurlijk de betreffende leerling en de docent akkoord zijn. Als de rest van de klas wel in beeld komt, dan is de vraag of...

Abonneren
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments